Marigold valmiina Shanghai Trophyyn

23.11.2017

Vielä tiistaina marigoldeilla oli aikaa tutustua paikalliseen akvaarioon. Keskiviikkona ja torstaina harjoiteltiin jäällä, ja perjantaina alkaa tiukka kilpailu.

Marigold IceUnity on valmiina kilpailemaan Kansainvälisen Luisteluliiton kutsukilpailussa Shanghai Trophyssa. Hallitseva MM-hopeamitalisti kohtaa hallitsevan maailmanmestarin, Venäjän Team Paradisen ensimmäistä kertaa sekä lyhyt- että vapaaohjelmalla tällä kaudella ja ennen kaikkea näin aikaisin kaudesta. Mukana kilpailussa ovat myös moninkertaiset MM-mitalistit Kanadan Les Suprêmes, USA:n Haydenettes ja Ruotsin Team Surprise.

 

Marigold edusti maatamme jo ensimmäisessä kilpailutapahtumassa kaksi vuotta sitten. Silloin katselmus järjestettiin keväällä kauden päättyessä. Nyt kutsukilpailu avaa muodostelmaluistelun kansainvälisen kilpailukauden. Anu toteaa kilpailun olevan kova juttu näin alkukaudesta, mutta lajin tunnetuksi tekemisen kannalta tärkeä.

”Toivottavasti pystymme näyttämään mahdollisimman hyvää lajista, vaikka on selvää, että ohjelmien rutinoituminen ja siisteys antavat vielä odottaa. Tarvitaan paljon toistoja ja tarkennuksia, ennen kuin päästään huipputuloksiin."

Marigold IceUnity jatkaa omalla kauden lyhytohjelmallaan Suomen itsenäisyyden 100. vuoden juhlintaa. Viime kauden Sibeliuksen musiikkiin tehty "Suomi 100" -vapaaohjelma, joka Coloradon MM-kisoissa osoittautui maailman parhaaksi ohjelmaksi, saa jatkoa lyhytohjelmalla ”Täällä Pohjantähden alla”. Ohjelma kuvastaa valmentaja Anun mukaan suomalaista melankoliaa ja sisukkuutta.

Kauden vapaaohjelma SPLASH! vie katsojan meriseikkailuun. Ohjelma tarjoaa vakavien teemojen sijasta vauhdikasta, iloista ja energistä menoa. Vapaaohjelma on toteutukseltaan showmainen ja viihteellinen.

”Ohjelmalla haetaan uudenlaisin elementein hyvää mieltä. Esittämisen vahvuutta sekä lisää aitoa iloa ja nautintoa siihenkin tulee kauden edistyessä ja teknisen tekemisen rutinoituessa.”

Marigold voitti kauden ensimmäisen SM-osakilpailun. Se oli ykkönen sekä lyhyt- että vapaaohjelmallaan. Muutoksia ohjelmiin ei Turun voittoisan kilpailun jälkeen ole paljonkaan tehty.

”Lyhytohjelmaa on uudistettu muutamin teknisin muutoksin Turun palautteen perusteella. Vapaaohjelmaan on lisätty muutamia koreografisia juttuja”, Anu kertoo.

Kilpailu Shanghain Oriental Sports Centerissä käydään perjantaina ja lauantaina kello 19 paikallista aikaa. Aikaero Shanghain ja Suomen välillä on +6 tuntia.

Sunnuntaina luistellaan näytös, jossa Marigold tuo jäälle Helsingin Luistelijoiden kevään näytösversiosta muokatun River Flow -ohjelman, jonka se esittää  20 luistelijalla.

”Koska joukkue uusiutui tälle kaudelle, emme voi ottaa näytökseen mitään vanhemmista ohjelmista. Näytöstä varten harjoiteltu ohjelma on perinteistä muodostelmaa, sillä siinä ei juurikaan mennä ilman otetta.”

Maanantaina joukkue nousee koneeseen kohti kotia. Silloin marras-joulukuun tiiviistä kolmen kilpailun paketista on jäljellä enää toinen SM-osakilpailu Jyväskylässä joulukuun 9. - 10. päivänä.

Shanghai Trophy: http://www.isu.org/synchronized-skating/synchronized-skating-events/synchronized-skating-calendar/eventdetail/11511/34/2017-shanghai-trophy?templateParam=

Tulokset: http://www.isuresults.com/events/fsevent03111481.htm

Luvassa live stream: https://www.olympicchannel.com/en/events/ice-skating-2017-isu-shanghai-trophy---shanghai-chn/