Marigold hopealle Shanghaissa

25.11.2017

Tästä lähtee meriseikkailu.
Minkälaiset pisteet?
Shanghai Trophyn hopeamitali.
Onnelliset mitalistit

Hyvään mieleen ja iloon tähtäävä vapaaohjelma SPLASH takasi Marigoldille hopeatilan kansainvälisen Shanghai Trophyn muodostelmaluistelukilpailussa. Joukkue saavutti onnistuneella suorituksellaan vapaaohjelmapisteet 124,59 ja varmisti yhteispistemäärällä 191 toisen tilan, jolla se oli jo lyhytohjelmien jälkeen.

Ykköstilan otti Venäjän Team Paradise, joka voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman yhteispistemäärällä 202,06. Ehkä tyytyväisin kilpailun jälkeen oli Ruotsin Team Surprisella, joka vapaaohjelmallaan nousi kolmanneksi kokonaistuloksella 182,97.

Tukholmassa järjestetään MM-kilpailut 2018, ja joukkue tähtää taatusti korkealle MM-sijoituksissa. Se voitti viimeksi maailmanmestaruuden juuri kotikisoissaan 2015 Göteborgissa.

Erinomaista työtä

Valmentaja Anu Oksanen totesi joukkueensa pystyneen nyt jo alkukaudesta yllättävän vapaaseen esiintymiseen kansainvälisessä kilpailussa, vaikka ohjelma on teknisesti todella vaikea ja sisältää joukkueelle uusia elementtejä

"Olen tyytyväinen päivän suoritukseen sekä kaiken kaikkiaan joukkueen suorituksiin Shanghaissa. Saavutimme hopeatilan kovassa kilpailussa maailman huippujen joukossa. Teknisiä tasoja emme tänäänkään saaneet kaikkia läpi, joten niihin on kiinnitettävä lisää huomiota ennen tulevia kilpailuja."

Anu kertoi myös yleisön ja tuomariston pitäneen SPLASH-esityksestä. 

”Tuomarit kehuivat, että se sai hyvälle mielelle ja hymyilemään jo harjoituksissa.”

Kanadan Les Suprêmes oli kokonaiskilpailun neljäs ja Yhdysvaltain Haydenettes viides. Myös nämä joukkueet osoittivat ohjelmillaan olevansa  vahvasti mukana kilpailussa kansainvälisten kilpailujen palkintopaikoista.

​Kansainvälinen Luisteluliitto tekee  Shanghai Trophylla tutuksi luistelulajien monimuotoisuutta. Luisteluperhe toivoo samalla parantavansa muodostelmaluistelun mahdollisuuksia saada olympia-status.​

Tulokset: 

http://www.isuresults.com/results/season1718/sht17/