Musketeers valmiina MM-karsintaan

9.2.2018

”Voodoo Dolls” valtaa jään Tikkurilassa sunnuntaina. "Mozart Cupin jälkeen ohjelma on kehittynyt ja tulkinta syventynyt paljon", kertoo valmentaja Anu Oksanen.

Musketeers ottaa lauantaina ja sunnuntaina mittaa neljästä muusta kotimaisesta juniorijoukkueesta lajissaan ensimmäisessä MM-karsintakilpailussa Trio- Areenalla Tikkurilassa. Matkaliput Zagrebiin saa kilpailun voittaja.

Matkaan lähtee kilpailun voittajan lisäksi kauden ennätystuloksen tehnyt joukkue. Jos voitto ja ennätys ovat saman joukkueen nimissä, lähtee voittajan lisäksi matkaan kauden toiseksi parhaan tuloksen tekijä.

”Olemme tehneet lujasti töitä, ja ohjelmat ovat menneet hurjasti eteenpäin. Onnistuessaan joukkue luistelee ilman muuta SB-tuloksensa eli kauden parhaat pisteensä. Marigolditkin kävivät katsomassa harjoitukset ja totesivat ohjelmiin tulleen paljon lisää vauhtia, voimaa ja selkeitä aksentteja. Musketeers on valmiina kilpailuun”, valmentaja Anu Oksanen kertoo.

Musketeers on ainoana suomalaisena juniorijoukkueena yltänyt maailmanmestaruuteen. Ensimmäisen MM-voiton se saavutti historian ensimmäisissä junioreiden MM-kotikilpailuissa Helsingissä vuonna 2013. Toisen kerran se ylsi maailmanmestaruuteen Zagrebissa kaksi vuotta myöhemmin. Viime vuonna Missisaugassa Kanadassa se voitti pronssia.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut järjestetään nyt jälleen Zagrebissa. Suomalaisista paikkaa kilpailuihin hakevat kauden viisi parasta kokonaistulosta luistellutta joukkuetta.  Mukana ovat  Musketeersin lisäksi HTK:n Team Fintastic, jolla ennen kilpailua on nimissään kauden ennätystulos, Kaarinan Dream Edges, HSK:n Team Mystique sekä Tampereen Fire Blades.

Kilpailu järjestetään muodostelman minoreiden ja yksinluistelun debytanttien 2. valintakilpailun ja muodostelman kutsukilpailun yhteydessä.