Suomi 100

 

Marigoldin Suomi 100 hankkeeksi juhlavuoteen

Muodostelmaluistelun nelinkertaisen maailmanmestarin Marigold IceUnityn vapaaohjelma Suomi 100 on hyväksytty yhdeksi Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hankkeista.  Marigold IceUnity kunnioittaa kauden vapaaohjelmallaan kotimaamme matkaa sortovuosista itsenäisyyteen.

”Haluamme kunnioittaa heitä, jotka olivat tekemässä Suomesta sellaisen kuin se tänä päivänä on. Ohjelmallamme kiitämme siitä, että saamme elää maassamme vapaina, suomalaisina”, toteavat Marigold IceUnityn luistelijat.

Ohjelman Suomi 100 musiikkina soi Jean Sibeliuksen sortovuosia uhmaamaan säveltämä Finlandia sekä kooste säveltäjän 1. ja 2. sinfoniasta. Ohjelman musiikin tulkinnat ovat Lahden Sinfoniaorkesterin. Sen  toteutus ja koreografia ovat Helsingin Luistelijoiden päävalmentajan Anu Oksasen käsialaa.

Helsingin Luistelijoiden tähtijoukkueen Suomi 100 on nyt osa valtioneuvoston asettamaa hanketta, joka kokoaa Suomi 100 -ohjelman. Ohjelma on jo nähty kahdessa Suomen Taitoluisteluliiton SM-osakilpailussa sekä KHL-joukkue Jokereiden pelissä Slovan Bratislavaa vastaan. Ottelu osui juuri Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivään 8. joulukuuta.

Maamme siirtyessä juhlavuoteensa Suomi 100 nähdään Rantasalmen perinteisessä uudenvuoden jääjuhlassa. Tammikuussa se esitetään kansainvälisissä muodostelmaluistelun kilpailuissa Berliinissä ja Salzburgissa. SM-kilpailut ja Helsingin Luistelijoiden perinteinen jääshow kuuluvat vielä kotimaisiin esityksiin.

Marigold IceUnityn tavoitteena on, että ohjelman Suomi 100 elinkaari huipentuu huhtikuussa lajin
MM-kilpailuissa Colorado Springsissä Yhdysvalloissa.

Ohjelma voidaan myös esittää erikseen sovituissa tilaisuuksissa, joissa on mahdollista luistella.

 

Tutustu enemmän joukkueeseen Marigold IceUnity tästä linkistä.

Tutustu enemmän Suomi 100 hankkeeseen tästä linkistä

Uutinen Suomi100 -sivuilla